BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Diák
127 aláírás
2012.04.26.
Az Irodalmi Lépegető Kiáltványban határozta meg célkitűzéseit. A tagok és szimpatizánsok aláírásukkal fejezték ki támogatásukat -összesen 127-en.
Az Irodalmi Lépegető tavaly tavasszal alapult meg, amikor is a bpg honlapon diákjaink művei jelentek meg. Az idén jelentős fejlődésen ment keresztül. Új honlapján (lepegeto.bpg.hu ) mára az alkotások száma meghaladta a 60-at - köztük versek, novellák, esszék, képregények, és egyéb írások. 
Ezúttal kiáltványban határozta meg célkitűzései, melyet eddig 127-en írtak alá. A szimpatizánsok közt akadtak más iskolák diákjai  - például a Radnótiból, a Fazekasból, a Trefortból -, valamint már felsőoktatásban tanulók is. A Kiáltány szövege a következő:


"A gimnáziumi évek során nem feltétlenül kerül sor egy egyén képességeinek teljes feltérképezésére.  Sokan csak keresztülfolynak az intézményeken anélkül, hogy igazán rájönnének milyen lehetőségeik vannak. Jellemzően magyar probléma – még az egyes felsőoktatási intézményekben is – a kielégítő szakmai közélet igen alacsony szinten zajlása. Magyarul a józan, polgári élet hiánya, ami többek közt teret nyit a szélsőséges nézetek számára is. Az Irodalmi Lépegető ebből a hatalmas űrből kíván legalább egy kis darabot betölteni.
                                                                           
Ezt pedig a jó írásokat kedvelő, kreatív és alkotó lelkületű emberek összefogása által tervezzük megvalósítani. Egy olyan környezet létrehozásával, ahol lehetőség nyílik a minőségi művek írására, közzétételére majd megvitatására. Mindezt a keresztény értékek szem előtt tartásával.
 
Az Irodalmi Lépegető gimnáziumunk irodalmi életének támogatójaként van jelen. Célunknak tekintjük az írói tehetségek támogatását. Elősegíteni kívánjuk a gondolkodás és írás iránti érdeklődés kibontakozását. Ennek érdekében a jövőben előadásokat szeretnénk szervezni, kutatásokat indítani, melynek célja, hogy részleteiben is belemélyedhessünk olyan témakörökbe, melyekre gimnáziumi keretek között kevésbé adódik lehetőség. Az iskolai élethez egyéb programok szervezésével, a kreatív kezdeményezések támogatásával is hozzá kívánunk járulni." 
Publikálta: Pálfy Gergely
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium