BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
"Salátabár" Salgótarjánban
2017.11.14.
November végén iskolánk régi tanára, Turai Krisztina tanárnő tematikus napot szervezett egészség témakörben a 6-12. évfolyamosok számára Salgótarjánban. Több meghívott vendég mellett az Újszász utcai telephelyről Orbán Katalin tanárnővel kettesben mi is ellátogattunk hozzájuk. Megcsodáltuk a gyönyörű iskolaépületet, és élveztük a velük eltöltött időt.
Egy rövid, az egészséges táplálkozással kapcsolatos előadás után, 100 diákkal, saláták, zöldségmártogatósok, zöldséges túrókrém készítésébe kezdtünk. Az alapanyagokat a Lidl áruházláncból szereztük be. ( Ez itt a reklám helye :)  Tehettük, hiszen a tavalyi nyertes Lidl pályázat összegéből még erre is futotta.)
Terítési versenyt is hirdettünk. Az alapanyagokat egyforma menyiségben kapták meg az asztaloknál. Vegyes életkorú tanulókból, összesen tíz csapat mérhette össze a tudását. A kezdeti bátortalanságok után nagyon ügyesen dolgoztak a diákok. Ízletes, egészséges zöldséges ételek készültek el másfél óra alatt. Természetesen a díjakat is egészséges finomságokból állítottuk össze.
Nagyszerű volt látni a lelkesedésüket, és élvezetes volt velük együtt dolgozni. Köszönjük a meghívást. 
Publikálta: Reményi Ilona
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium