BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
Változik a Száva utcai iskola használatának rendje
2014.10.29.
"...mostanában ne tessék bemenni az iskolába... a kaput kiemelték... most átalakítják... nincs kapu... nem lehet bemenni... majd egy-két hét múlva..." (Karinthy Frigyes: Magyarázom a bizonyítványom) Karinthy bizonyítványát magyarázó, mentegetőző diákjának most részben igaza lehetne: a kaput kiemelik... de lesz másik kapu. Reméljük körülbelül olyan, mint a képen látható.
2014. november 3-tól folytatódik a Száva utcai iskola felújítása – az építkezés alatt módosul az épület használatának rendje.
Köszönhetően a szülők és a támogatók adományainak a Száva utcai iskolaépület építését már ebben a tanévben be tudjuk fejezni.  A következő szakasz a főbejárati, központi épületrész felújítását és erre egy új emelet ráépítését jelenti. Az építkezést 2014 novembere és 2015 márciusa között kell elvégeznünk.
Ebben az időszakban az oktatás zavartalansága valamint az épület biztonságos használata miatt a következő változások lépnek életbe:
Főbejárat:az új főbejárat a Száva utca felől a jelenlegi gépkocsi bejárat melletti gyalogos kapun lesz. Az épület innen az udvaron keresztül lesz megközelíthető.
Bejárat az általános iskolába:a főbejárat után az udvaron áthaladva az általános iskolai „A” épületrészhez az udvaron legközelebb eső ajtón keresztül.
Bejárat gimnáziumba:a főbejárat után az udvaron áthaladva a gimnáziumi „C”„épületrész folyosójára nyíló udvari ajtón keresztül. 
Porta:a porta a Száva utcai főbejárat mellett lesz elhelyezve, az eddigi portai szolgáltatásokat itt lesznek.
Könyvtár:A könyvtár kölcsönző és olvasótermi része az „A” épületrészt a központi épületrésszel összekötő folyosórészen lesz.  A könyvraktár a „C” épületrészt a központi épületrésszel összekötő folyosórészen lesz.
Ebédlő:Az eddigi menza (tízórai, meleg ebéd, uzsonna) szolgáltatások megtartása mellett az étkezés az udvaron található két nagy faházban lesz mind az általános iskolások, mind a gimnazisták számára.
Általános iskola 1. e, 2. e és 3. eosztályai az „A” épületrész földszintjére, illetve első emeletére költöznek.
Általános iskola 5. e, 7. e és 8. e osztályainak osztálytermei az „A” épületrész második emeletére költöztek.
Fejlesztő pedagógusok: a fejlesztő pedagógusok egyes óráikat a belső udvaron található kis faházban tartják. Ugyanitt folyik majd a fejlesztő pedagógiai ügyintézés is.
Igazgatóság:az igazgatóság és titkárság az „A” épületrész második emeletén található irodákba költözött. Az iskola központi ügyvitele és az igazgatói fogadóórák itt zajlanak.
Általános iskolai intézményegység vezetése: az intézményegység vezetője a tagozatvezetőkkel együtt az „A” épületrész második emeletén található irodába költözött.
Általános iskolai tantestület:a tantestület az „A” épületrész második emeletén található tantestületi szobába költözött.
Reméljük, a változások nem okoznak majd az épület használatában nagy nehézséget, az estleges kellemetlenségekért pedig kárpótolja majd minden diákunkat és a kedves szülőket, a tanév végéig elkészülő új épületrész.
Megértésüket, együttműködésüket, támogatásukat kérjük és előre is köszönjük, tisztelettel:
 
Horváth András
    igazgató
Publikálta: Horváth András
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium