BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
Tájékoztató az iskolai gyermekétkeztetésről - 2017-2018-as tanév
2017.08.24.
Iskolánk - térítési díj ellenében - nappali tagozatos tanulói számára minden évfolyamon biztosítja a napi egyszeri meleg főétkezést és a hideg tízórait valamint az uzsonnát. A tanulók iskolai étkezését a tanulók szüleinek, vagy nagykorú tanuló esetén maguknak a tanulóknak meg kell rendelniük. Az étkezés megrendelése térítési díj köteles tanulók esetén a térítési díj előzetes befizetésével, nem térítési díj köteles tanulók esetén nyilatkozattal történik. Az étkezési díjakat vagy iskolánk pénztáraiban vagy online formában interneten keresztül fizethetik be. Online banki átutalással iskolánk honlapján az online ebédbefizetés linkre kattintva fizethet. Az online befizetésről az alábbiakban és a mellékletben olvashat, ahol a webes felületről készített fotókkal illusztráljuk a lépések menetét. Az online és a pénztári befizetés időpontjai azonosak.
ÉTKEZÉSI DÍJ BEFIZETÉSE:
 
Tanévkezdéskor az ebédbefizetésre a következő időpontok állnak a szülők rendelkezésére az iskola pénztárában:

A Száva utcában:
2017. augusztus 30. szerda       10 órától 18 óráig  
2017. augusztus 31. csütörtök  10 órától 18 óráig

Az Újszász utcában:

2017. augusztus 28. hétfő          10 órától 18 óráig  
2017. augusztus 29. kedd          10 órától 18 óráig   
         
Tájékoztatom Önöket, hogy gyermekeik befizetéseit abban az iskolában intézhetik, ahová gyermekük járni fog; ha mindkét iskolába járnak gyermekeik, mindkét intézményt fel kell keresniük a befizetés miatt. A pénztárban való személyes befizetés helyett lehetőség van online ebédbefizetésre is, erről bővebb tájékoztatót mellékelünk. Az iskolai étkezés lemondását a következő napra (napokra) továbbra is az eddigi rend szerint intézhetik: az étkezést megelőző munkanap délelőtt 10 óráig kell bejelenteni telefonon az iskola pénztárában (Száva utcai telefonszám: 06/1-431-0267, 210-es mellék, Újszász utcai telefonszám: 06/1-407-5340, 301-es mellék), illetve e-mailben ebedlemondas@bpg.hu
 
Az étkezési díjak befizetési időpontjai a Száva és az Újszász utcában egyaránt a 2017-2018-as tanévben a következők lesznek:
 
Októberre:                 szeptember 21., 25., 26.    
Novemberre:             október 23., 24., 26.                                               
Decemberre:             november 21., 23., 27.
Januárra:                  december 18., 19., 21.
Februárra:                 január 22., 23.,  25.
Márciusra:                 február 19., 20., 22.
Áprilisra:                    március 22., 26.,  27.
Májusra:                    április 23., 24.,  26.
Júniusra:                   május 21., 22.,  24.
 
Az étkezések napi ára a 2017/18-as tanévben
 
Szeptember hónapban az étkezési napok száma: 20, a szeptemberre fizetendő étkezési díjak a következők lesznek:
 
  Teljes ár
1 étkezésre
Teljes ár
szeptember hó / 20 nap
Kedvezményes ár
1 étkezésre
Kedvezményes ár
szeptember hó / 20 nap
Ebéd 412.- 8 240.- 206.- 4 120.-
Tízórai 134.- 2 680.- 67.- 1 340.-
Uzsonna 134.- 2 680.- 67.- 1 340.-
 
 
Diétás ebéd (laktóz- és gluténérzékenyeknek) 564.- 11 280.- 282.- 5 640.-
 
 
  Teljes ár
szeptember hó / 20 nap
Kedvezményes ár
szeptember hó / 20 nap
Ebéd 8 240.- 4 120.-
Tízórai+Ebéd 10 920.- 5 460.-
Tízórai+Ebéd+Uzsonna 13 600.- 6 800.-
 

TÁJÉKOZTATÓ A GYERMEKÉTKEZTETÉSI TÉRÍTÉSI DÍJAK ONLINE FELÜLETEN VALÓ BEFIZETÉSÉRŐL:

Szülői kezdeményezés eredményeként az iskolában bevezetésre került a QB-SuliWEB webes ebédrendelési program. A rendszer bevezetésével az étkezések rendelése és kifizetése a weboldalon keresztül, internetes bankkártyás fizetéssel is megoldható. Természetesen az eddig megszokott iskolapénztárban történő befizetés lehetősége is megmarad, azonban a weboldalon keresztül a fizetés sorbaállás nélkül, bármely időpontban megtehető, természetesen a határidők betartása mellett. 
 
Webes rendelés menete:
Internetes bankkártyás fizetéssel: A bankkártyás fizetés minden esetben az OTP bank internetes fizetési felületén történik, a szigorú biztonsági, titkosítási folyamatokat a bank garantálja. Az internetes fizetési mód teljesen biztonságos, a bankkártyák adatairól sem az iskola, sem pedig az oldalt üzemeltető Cég nem kap információt, a fizetési eljárás a bankterminálos fizetéshez hasonló.
 
I. A rendelési felület elérése:
A rendelési felület internetes böngésző segítségével a következő címről érhető el:
- Száva utcai iskola: https://bpg-szava.qb.hu/
- Újszász utcai iskola: https://bpg-ujszasz.qb.hu/
 
II. A rendelés lépései:

(A PDF mellékletben ezeket a lépéseket a webes felületről vett fotókkal illusztráljuk, technikai okok miatt sajnos itt nem láthatóak.)

  
1. Legelső alkalommal regisztrálni kell, melyet a gyermek születési dátumával és a monogramjával (dátumban pontokat nem kell tenni, a monogram két betűjét nagybetűvel a születési dátum után kell folyamatosan beírni. Pl: 19981023KI) és egy e-mail cím segítségével tehet meg. Regisztrációjáról e-mailben kap tájékoztatást, melyet aktiválni kell. Az aktiválás után küldjük el Önnek a belépéshez szükséges jelszót.
 
2. Belépés: A regisztráció során megadott e-mail és jelszó segítségével tud belépni a rendszerbe. A jelszót az „Adatlap” fülön a Belépési adatnál tudja módosítani.

3. Rendelés: Rendelését a „Menü rendelés” fülön tudja leadni négy lépésben:


A) Menüválasztás:
     - Dátum kiválasztása: A dátumválasztó gombbal válassza ki azt a hónapot, amelyre rendelését szeretné leadni.
     - Étkezések kiválasztása: A dátum bal oldalán láthatja jelenleg melyik étkezés rendelhetőségét kérte korábban. Amennyiben más étkezést is szeretne rendelni, akkor tegyen a jelölő négyzetbe egy pipát. Ekkor a naptár újra frissül és megjelenik az összes kiválasztott étkezés is.
     - Mennyiség megadása: A dátum mellett található  menü és mennyiség választó gombbal az egész havi rendelését állítja be. Amennyiben egyes napokra szeretne csak rendelni, akkor azt az adott napon a + jellel adja meg a mennyiséget.
     - Ellenőrzés: A jobb oldalon található tájékoztató fül mutatja a fizetendő összeget és az esetleges egyenlegkeretét.  
  
B) Számlázási infó: A második lépésben a számlázási adatokat láthatja, illetve a fizetési módot lehet választani, és a számlázási adatokat módosítani.

C) Fizetés: Bankkártyás fizetés esetén az oldal átvezeti az OTP internetes fizetési felületére.  Kérem, kövesse a fizetési oldal utasításait! Fizetés után, illetve megszakított tranzakció után az OTP Bank visszairányítja az ebédrendelés oldalára.

D) Visszaigazolás: Megrendeléséről visszaigazolást küldünk, melyet a képernyőn rögtön megjelenítünk, de automatikusan elküldjük e-mail címére is. Megrendelés után a menüválaszték mellett zöld színnel megjelenik a rendelés véglegesítése.
A QB-SuliWEB oldal részletes kezelési kézikönyvét az oldal nyitóképernyőjén található linkre kattintva nézheti meg. Amennyiben a rendelési felülettel kapcsolatban kérdései lennének a software-t üzemeltető Quadro Byte Zrt. (www.qb.hu) kollégái 7:30-tól 16:00-ig rendelkezésére állnak:
Tel.: +36(1) 436-9932  Email: qbsuli@qb.hu                                             
 
Csatolt fájlok:
Publikálta: Füzi Zoltán
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium