BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
Tájékoztatás a Bornemisza Péter Gimnázium megváltozott működési rendjéről
2020.03.16.
Tájékoztatás a Bornemisza Péter Gimnázium megváltozott működési rendjéről
Kedves Szülők!

Az Európában és országunkban kialakult járványügyi helyzet miatt Magyarország Kormánya elrendelte a közoktatási intézmények bezárását, a tanév sikeres befejezése érdekében pedig meghirdette a digitális oktatásra történő átállást.

Levelünkben tájékoztatást nyújtunk Önöknek a Bornemisza Péter Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Sportiskola minden intézményegységében (gimnázium, általános iskola, művészeti iskola, óvoda) életbe lépett változtatásokról, a digitális oktatás – távoktatás – megszervezéséről, az intézmény megváltozott működési rendjéről.

A Kormány döntése értelmében, 2020. március 16-tól, valamennyi intézményünk – gimnázium, általános iskolák, óvoda - zárva tart. Az intézményben szünetel minden helyben működő szolgáltatás, személyes ügyintézés. A továbbiakban nem működnek a sportkörök, szakkörök, nem tarthatók meg az edzések, és egyéb, órarendtől független foglalkozások.

Az intézményekben nem biztosítunk sem gyermekfelügyeletet, sem gyermekétkeztetést. Ez az ellátási kötelezettség az Önök lakóhelye szerint területileg illetékes állami iskolák, önkormányzati óvodák és az önkormányzatok feladata.

Kérjük Önöket, idős hozzátartozóink, valamint a társadalom minden tagjának érdekében törekedjenek arra, hogy gyermekeik lehetőleg otthon tartózkodjanak, felügyeletüket pedig ne idősebb, vagy krónikus alapbetegségekben szenvedő családtagok lássák el.

A gyermekek, tanulók óvodában vagy iskolában maradt személyes tárgyait, felszerelését, taneszközeit kizárólag szülők, vagy felnőtt családtagok vihetik el az épületekből, 2020. március 17-én, kedden, az alábbi időpontokban:
Száva utcai általános iskola: 8:00 - 20:00
gimnázium: 8:00 – 20:00
Újszász utcai általános iskola: 10:00 – 20:00
óvoda: 12:00 – 19:00
A taneszközök elvitelére csak ez a nap áll rendelkezésre; a későbbiekben erre nem tudunk lehetőséget biztosítani; az épületek zárva lesznek. Tanulók – életkortól függetlenül - az iskola épületeibe nem léphetnek be.

A Kormány döntésének megfelelően, intézményünkben zajlik az online oktatás előkészítése, a távoktatás rendszerének kialakítása. Az internet-alapú oktatás elemeit online tájékoztatóban fogjuk bemutatni, 2020. március 18-án, szerdán, 11:00-kor, a Bornemisza Péter Gimnázium Facebook oldalán. Kérjük Önöket, tájékoztatónkat kövessék figyelemmel, és erre hívják fel gyermekeik figyelmét is! A távoktatási rendszer elemeiről, annak működéséről ezután elektronikus levélben részletes leírást küldünk.

A távoktatási rendszer központi eleme az iskola elektronikus naplója lesz, ezért kérjük, amennyiben Önök vagy gyermekeik az e-naplóhoz való hozzáférést (felhasználó név, jelszó) elfelejtették vagy elveszítették, jelezzék ezt az alábbi email címeken: bpg@bpg.hu; továbbá acsuka@bpg.hu (Újszász utca) vagy ovass@bpg.hu (Száva utca).

Óvodás korú gyermekek foglalkoztatásához, fejlesztéséhet óvodapedagógus kollégáink elektronikus levélben küldenek javaslatokat, ötleteket, ajánlásokat.

A tanév sikeres befejezése érdekében tisztelettel kérjük Önöket, működjenek együtt tanárainkkal a távoktatási rendszer működtetésében, valamennyiünk közös érdekében pedig kérjük, tartsák be a járványügyi hatóságok és a Kormány rendelkezéseit, utasításait.

Bízva abban, hogy országunkban mielőbb visszaállnak a normális állapotok – amiben döntőnek bizonyulhat a társadalom türelme, összeszedettsége, fegyelmezettsége - és helyreáll az oktatás megszokott rendje, kívánunk mindannyiuknak jó egészséget.
 
Üdvözlettel:
Horváth András
igazgató
Publikálta: Turóczi Gábor
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium