BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
Tájékoztatás a digitális oktatásról
2021.03.06.
Levél a digitális oktatásról
Kedves Szülők!
 
Tisztelettel tájékoztatom Önöket, hogy  a hazai közoktatásban, így a Bornemisza Péter Gimnázium érintett intézményegységeiben is – általános iskolák, gimnázium, alapfokú művészeti iskola – 2021. március 8-tól április 7-ig tantermen kívüli, digitális oktatás (távolléti oktatás) lép életbe, óvodánkban pedig rendkívüli szünet lesz.

Ebben az időszakban minden intézményegységünk zárva lesz. Az általános iskolában és az óvodában – a veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló miniszteri rendelet értelmében – nem lehet ügyeletet szervezni. Sport- és egyéb foglakozások ebben az időszakban nem lesznek épületeinkben.

A gimnáziumban az egyéni és kiscsoportok konzultációkat, korrepetálásokat az elkövetkező két hétben szüneteltetjük, esetleges újraindításukról a járványügyi helyzet alapján, később hozunk döntést.

Az elmaradt középiskolai szóbeli felvételi vizsgákat a nyolcadikosok számára online formában pótoljuk, gimnáziumunk 2021. március 22-ig honlapján hozza nyilvánosságra a jelentkezők felvételi jegyzékét. A tanulóknak a tanulói adatlapjaikat 2021. március 23-24-én lehet módosítani. A módosító tanulói adatlapot 2021. március 25-ig kell megküldeni az Oktatási Hivatalnak.

Az általános iskola első osztályába történő felvételi foglalkozásokat és beszélgetéseket az április 7. utáni hétre halasztjuk.
Az új időpontokról és a felvételi módszeréről minden érintett családot külön értesítünk.
A tavaszi szünet - iskolánk éves Munkatervében meghatározott, honlapunkon korábban publikált - időpontját megváltoztatjuk, és az állami iskolák szünetéhez igazítjuk. Ennek megfelelően, a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. március 31. szerda, a szünet utáni első tanítási nap április 7. szerda lesz.

A gimnáziumi tagozaton - ahol már három hónapja távolléti oktatás zajlik - március 16. és 19. közötti héten offline hetet tartunk. Ezen a héten a gimnazisták kizárólag olyan offline tanulmányi feladatot kapnak tanáraiktól, amihez nem kell informatikai eszközöket használniuk. A részleteket az osztályok a szaktanároktól fogják megkapni.

A távolléti oktatás szervezése és irányítása az intézmény által egységesen használt online felületeken történik: az általános iskola alsó tagozatán a Google Classroom felületen, az általános iskola felső tagozatán és a gimnáziumban a Moodle felületén.

A tananyag feldolgozása az osztályok számára készült heti tervek alapján történik. A valós idejű, online órákat az intézményegységek által kialakított online órarendnek megfelelően tartjuk meg.
 
A távolléti oktatás szabályait összefoglaló, módosított Digitális házirendet az alábbi linken olvashatják: https://drive.google.com/file/d/1shkuHTR9vm3BuIcHDy_kj5CfZyecOS-r/view?usp=sharing. Az online oktatás hatékonyságának növelése érdekében a felső tagozatosok és a gimnazisták számára az online tanórákon kamerával való részvételt - egyes ott szabályozott eseteket kivéve - kötelezővé tettük.
 
 
A távolléti oktatás intézményünkben kialakított gyakorlatáról 2021. március 8-án, hétfőn, 11:00-tól élő igazgatói bejelentkezésben adunk tájékoztatást. Az igazgatói bejelentkezés a Bornemisza Péter Gimnázium Facebook-oldalán https://hu-hu.facebook.com/BornemiszaGimi és Youtube-csatornáján https://www.youtube.com/channel/UCiYzkyMIUQGH2emWDgODT9g/featured egyaránt követhető lesz.

Azon tanulók számára, akik nem rendelkeznek megfelelő, élő képet biztosító, online kapcsolatra alkalmas eszközzel, az intézmény korlátozott számban tud kamerás eszközöket kölcsönözni. Ezirányú igényüket kérjük, az iskola titkárságán jelezzék telefonon, vagy a http://bpg@bpg.hu email címen.
 
Az iskolák veszélyhelyzet alatti működéséről szóló miniszteri rendelet rendelkezése szerint, intézményünk azon X. és XVI. kerületi lakcímmel rendelkező tanulók számára, akik az ebédet márciusra befizették, vagy ingyenes étkezésre jogosultak, elvitelre biztosítja az ebédet, amennyiben a szülők ezt kérvényezik. Az igényeket az  http://ebedlemondas@bpg.hu címen jelenthetik be március 8-án délelőtt 10 óráig. Az étkezést 2020. március 9-től lehet igénybe venni.

Az ebédet az iskolai menza beszállítója főzi. A csomagolás költségeit a befizetett étkezési díjon felül ki kell fizetni, az elszállításról a családoknak kell gondoskodni.

Azok a családok, akik más kerületekben laknak, a gyermekek étkeztetését a lakóhelyük szerinti települési önkormányzatnál igényelhetik.

Az iskolai közétkeztetéstől függetlenül, az iskolai konyháról is lehetőség van ebédet rendelni, 1.290.- forint + 100 Ft csomagolás áron. Az étlap megtekinthető a www.bpg.hu honlapon, a rendeléseket az alábbi telefonszámon lehet leadni: +36-70-6116636.

Az elkövetkező hetekben kérjük a kedves szülők, a családok támogatását. Kérjük, legyenek partnereink abban, hogy a távolléti oktatásból – nyilvánvaló hátrányai ellenére – a lehető legtöbbet tudjanak tanulóink profitálni.

Jó egészséget kívánok Önöknek, gyermekeiknek és egész családjuknak.

Üdvözlettel:
Horváth András
igazgató
 
Publikálta: Horváth Hanna
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium