BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
Sportiskolai tagozat - Tájékoztató a 2011. szeptemberében induló 5. évfolyam tanulói számára
2011.05.24.
A 2011/12-es tanévben a leendő 5. évfolyamosok számára felmenő rendszerben egy osztály keretében sportiskolai képzést indítunk Újszász utcai iskolánkban. A sporttagozatos képzésre jelenlegi negyedikeseink jelentkezhetnek, Szávások és Újszászosok is.
Elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik labdarúgás, szertorna, akrobatikus torna, atlétika sportágakban szeretnének sportolni, valamint azokét, akik más sportágakban, már most magas színvonalon, egyesületi keretek között sportolnak
Iskolánknak a Szent Pál Akadémia FC-vel (labdarúgás, szertorna, akrobatikus torna), az Ikarus SE-vel (atlétika) a kötött együttműködési megállapodása jó lehetőséget biztosít arra, hogy a tehetséges gyerekek a megfelelő sportági alapképzésben részesülve magasabb szinten folytassák sportolói tevékenységüket. Az egyesületek szakképzett edzőinek tevékenysége már eddig is több gyermek számára biztosította az élsportba vezető utat, a sportiskolai rendszer ezt még magasabb szinten képes biztosítani. A fenti két egyesületen kívül azokkal az egyesületekkel is szerződést kötünk, ahol diákjaink első osztályú szinten sportolnak.
Ha valaki nem az élsportot célozza meg, a sportiskolai képzés annak is jó lehetőséget kínál, fe, hogy az egyre nehezülő természetes körülmények közötti győztes helytállásra felkészüljön. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a problémák megoldásának eszközei elsősorban szellemiek, a hitben gyökereznek, és a győzelem lehetőségét Jézus Krisztus megváltása biztosítja számunkra. De a természetes szituációkban kiforrott megfelelő hozzáállás, amely nehézség esetén nem a menekülést, hanem az erőkifejtést és küzdést választja, jó kiindulási pont lehet diákjaink számára. A csapatsportok pedig erősítik az együttműködési készséget, azt hogy egy önmagukon túlmutató célért, egy csapatért tudjanak küzdeni. Azt is megtanulhatják, hogy a győzelemhez vezető út a szabályszerű küzdelmen keresztül vezet.
A sportiskolai képzés lehetőséget ad a testnevelés nagyobb óraszámban tanítására. E mellett iskolánk biztosítja, hogy a közismereti tárgyakat is olyan mértékben tanulják a gyerekek, hogy semmilyen hátrány ne érje őket a képzésben, hanem a sport a jó teljesítményt fokozza náluk tanulmányi területen is.
Emiatt – amennyiben az ötödik évfolyamról megfelelő létszámú család a sportiskolai osztály elindítását igényli – átszervezzük a felső tagozatba lépő ötödik osztályokat, és az általános tantervű osztályok mellett sportosztályt is indítunk.

A lenti címre kattintva letölthetők a felső tagozatos óratervek, amelyek alapján összehasonlítható az általános tagozat és a sporttagozat óraterve, valamint a sporttagozat alaklmassági vizsgájával kapcsolatos tudnivalók.

A szülőknek szóló tájékoztató levél, a jelentkezés lap is letölhető lentről.
Csatolt fájlok:
Publikálta: Horváth András
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium