BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány
2012.12.01.
A "Minannyian Együtt Jeruzsálemért" Alapítvány vasárnap (december 2.) 15 órára tömegtüntetést kezdeményezett Budapesten a Kossuth térre, Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő nyilas szellemiségű parlamenti felszólalalása elleni tiltakozásul.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és Bajnai Gordon, volt miniszterelnök a jobbikos Gyöngyösi Márton hétfői kijelentése ellen fog fellépni.

A Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány által szervezett vasárnapi tüntetés soha nem látott széles összefogáshoz vezetett Magyarországon. A politikai paletta három különböző oldaláról, a közvélemény-kutatási adatok szerint a három leginkább támogatott politikai erő képviselői szólalnak fel a szélsőjobb ellen a Kossuth téren. A Fidesz részéről Rogán Antal frakcióvezető, Belváros polgármestere fog beszédet mondani, az MSZP részéről Mesterházy Attila pártelnök, az Együtt 2014 mozgalom részéről pedig Bajnai Gordon volt miniszterelnök, a Haza és Haladás néven bejegyzés alatt álló egyesület elnöke szólal fel. Beszédet mond Ungvári Tamás, a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány kuratóriumi elnöke is.

Ahogy beszámoltunk róla, a szervezet kezdeményezésére a Mazsihisz, a Hit Gyülekezete és az Élet Menete Alapítvány nácizmus ellenes tüntetést szervez a Parlament épülete elé vasárnap délután a jobbikos Gyöngyösi Márton parlamenti felszólalása kapcsán.

A szervezők mellett kifejezte részvételi szándékát a többi között a Raoul Wallenberg Egyesület, az Országos Örmény Önkormányzat, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége, a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt, a Magyar Nők Szövetsége, a Magyar Antifasiszta Liga, a MEASZ Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége – Összefogás a Demokráciáért, a Nemzeti Kör, az Izraeli Kulturális Intézet, a Magyar zsidó Kulturális Egyesület, a Radnóti Miklós Antirasszista Díj Alapítvány, a Magyar-Izraeli Baráti Társaságok Országos Szövetsége, a Kék szalaggal a demokráciánkért civil mozgalom, a Kagyupa Buddhista egyház, valamint a Jövőképp! Egyesület.

A tüntetésen fellép Hernádi Judit Jászai Mari-díjas színművésznő és Somló Tamás zenész is, a rendezvény moderátora Bombera Krisztina lesz.

Az ATV, valamint a Klubrádió vasárnap 14.45-től élő közvetítést ad a rendezvényről!


Publikálta: Tornóczi Valéria
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium