BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
Kerezsi Katalin
2013.03.07.
Iskolánk közszeretetnek örvendő tanára március 2-án elhunyt, elköltözött az Úrhoz. Nekünk, akik testvérként, barátként, munkatársként vagy tanítványként voltunk vele kapcsolatban megtiszteltetést jelentett ismerni őt, személyét a gondviselés ajándékának tekintjük.
Kati tanártársunkként 1999 óta dolgozott a Bornemiszában, munkájával megalapozta és útjára indította az iskola számos sportprogramját, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy mára az intézmény Budapest legsportosabb iskolái közé tartozik és az ezt bizonyító elismerő kitüntető címet az elmúlt években négyszer nyertük el. A tanórai testnevelés, a diáksportkörök, a sportiskolai program és a szabadidő sport elkötelezett megújítója és fejlesztője volt, munkája során és magánemberként is sokunkat vett rá, hogy mozogjunk, aktívan sportoljunk vagy legalább arra, hogy jó szemmel, támogatóan nézzük ezt a tevékenységet. Embertársai iránti érdeklődése és a problémák megoldására törekvő kreativitása mindig előre vitte ügyeinket. Többek között komoly támogatást és segítséget nyújtott a Mensch Alapítvány magyarországi tevékenységéhez is, akár a szeptember 11-i, ikertornyok elleni támadásokra való megemlékezésekről, akár a holokauszt magyarországi és ausztriai helyszíneire szervezett tanulmányutakról volt szó.
 
Barátként, kollégaként és tanárként őszintén támogatta azt, hogy munkatársai és tanítványai sikereket érjenek el, sokunk sikeréhez közvetlenül és pótolhatatlan módon járult hozzá: tanácsot adott, buzdított; vannak olyanok, akiket anyagilag segített, mások sikeréért megmozgatta kapcsolatait; és szinte mindenkit vigasztalt, felvidított és bátorított.  Saját idejét nem sajnálva szánt időt arra, hogy megismerje a diákokat, kollégákat. Nem felszínes, udvariaskodó beszélgetéseket folytatott, hanem figyelt a beszélőre. Magáról, esetleges problémáiról nemigen beszélt, hanem mások ügyét felkarolta és segítette mások boldogulását, legyen szó az egészségről, egy nehéz helyzetben lévő diákról, barátról vagy a zsidóság melletti kiállásról.
 
Irgalmassága, segítőkészsége, példás élete, szilárd bibliai értékrendje mindannyiunk számára nyilvánvaló és ösztönző volt. Sokakért imádkozott és csak jót kaptunk tőle. Olyan életet élt, amely áldást hozott a körülötte élőkre, vidámsággal töltötte be a mindennapokat. Sokan örömmel emlékszünk kedvenc búcsúzására a beszélgetések végén: „na, jó napot!” Az ő megismételhetetlen arcjátékát és hanglejtését, ahogy elköszönt utánozni nem tudjuk, szavai, azonban a mieink  maradnak: „na jó napot!”, mindenkinek, aki találkozott Kerezsi Katival.

"Mert nem haragra rendelt minket az Isten, hanem arra, hogy üdvösséget szerezzünk a mi Urunk Jézus Krisztus által, aki meghalt érettünk, hogy akár ébren vagyunk, akár aluszunk, együtt éljünk ő vele." (I.Thess.5)
 

Publikálta: Horváth András
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium