BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Diák
VITANAPOK A PROJEKT NAPOK KERETÉBEN 2015. március 9-10.
2015.03.10.
2015. március 9-én a 11.B és a 11.C osztályok, 2015. március 10-én pedig a 10.B és 10.D osztályok vesznek részt VITANAPON a gimnáziumi szóbeli felvételik ideje alatt szervezendő gimnáziumi Projekt Napok keretében. A VITANAPOKAT a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány és iskolánk szervezésében bonyolítjuk le. Mindkét napon meghívott vendégek fogják színesíteni a VITANAPOKAT. A hétfői napi témánk: Meddig tart a szólásszabadság? A keddi napi témánk: Mi/Ki hozza ki belőlünk a teljesítményt?
Hétfői témánk: Meddig tart a szólásszabadság? 

Az alábbi gondolatokat fogjuk megvitatni:

Hogyan érint ez engem? Mit jelent számomra ez a jog/lehetőség? Valaki azt mondta: a szabadságjogok alapja a szólás- és véleménynyilvánítás szabadsága. Igaz ez? Lehet korlátozni? Hogyan? A párizsi merénylet utórezgéseiről és magyarországi esetekről beszélgetünk, gondolkodunk, vitázunk….

A hétfői VITANAP keretében sor kerül egy kerekasztal beszélgetésre is meghívott szakértőkkel.


Keddi témánk: Mi/Ki hozza ki belőlünk a teljesítményt?

Az alábbi kérdéseket fogjuk feszegetni:

Mi ösztönöz bennünket jobb teljesítményre? Mire van ehhez szükségünk? Kontrollra? Szigorúságra? Következetességre? Bizalomra? Támogatásra? Egyedül vagy csapatban könnyebb eredményesnek lenni? Játék és vélemény egy izgalmas helyen, egy izgalmas csapatban.

A keddi VITANAP keretében sor kerül "word café" beszélgetésekre is meghívott szakértőkkel.


A VITATRÉNINGEKRŐL

A vita arra jó, hogy éles helyzetben érveket, gondolatokat fogalmazz meg, meggyőzd a többieket, hogy a Te szempontod is kell a megoldáshoz. A többieknek nem lehet igazuk? Dehogynem! Csak válts szemszöget! Próbáld ki, ez izgalmas! A közösségi vita olyan játék, amely segít, hogy kérdéseket és válaszokat is közösen tegyetek föl.


A VITANAPRA szeretettel meghívjuk az érintett osztályokat (hétfőn a 11.B és 11.C, kedden a 10.B és 10.D osztályokat) és azokat a tanár kollégáinkat is, akik éppen egyik projekt napi programban sem érintettek és "lukas óráikat" szívesen töltenék a VITANAP programjának a követésével!

Ajánljuk figyelmetekbe a VITANAPHOZ készült plakátjainkat, amiket csatoltunk (lásd alul).

A Gimnázium vezetősége
Csatolt fájlok:
Publikálta: Füzi Zoltán
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium