BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Diák
Foglalkozás projekt
2016.06.15.
Nagyon hálásak vagyunk a szülőkért, akik örömmel tettek eleget annak a felkérésnek, hogy a szakmájukat bemutassák nekünk.
Nagyon hálásak vagyunk a szülőkért, akik örömmel tettek eleget annak a felkérésnek, hogy a szakmájukat bemutassák nekünk. Több lehetőség közül választhattak a vendégeink: lehetett ppt formátumban előadni,beszélgetni és interaktív módon bemutatni foglalkozásukat. Boldogok voltunk, hogy még nagyszülők is vállalkoztak erre a rendhagyó feladatra. Minden nap 2-3 féle területről hallhattunk bemutatókat. Kérésünk volt az is, hogy a bemutatást egészítsék ki életbölcsességekkel és jó tanácsokkal, Meglátogatott minket: online kereskedő, munkatanácsadó, sakkmester, informatikus, hegedűtanár, fizikus, jogász, bíró, történész, építész, lakásfelújító, biomérnök, biokémikus, gyógyszerész, ingatlanos, nemzetközi áruszállító, lelkész, nővér, orvos, fogorvos, stb.

Miben volt részünk?

Változatos, és színes szakmai bemutatásokban, gyakorlati tevékenységekben (fogakat tömtünk, kalapáltunk, vérnyomást mértünk, bírósági tárgyalást vezettünk, ingatlanügynökök voltunk, kamiont próbáltunk ki, gyógyszereket vizsgáltunk, sakkoztunk stb.) Beszélgettünk tudósokkal a demokráciáról, az elektromikroszkópról, hiteles történelmi könyvhöz való anyaggyűjtés módjáról. Megtudtuk, milyen sokat kell tanulni az orvosoknak, és még sok más munkakörben. Azt, hogy a hobbink is lehet akár a munkánk. Rácsodálkoztunk arra, hogy a zene és az informatika milyen közel áll egymáshoz. Az informatika által milyen gyorsan változik a világ. Minden előadásban közös volt, hogy az angol nyelvtudás rendkívül fontos, és hogy azt válasszuk, amit szeretünk csinálni.  Mi is elmentünk kipróbálni magunkat a Minipoliszba, ahol ügyeskedtünk a különböző szakmákban ( fodrászkodtunk, pizzát sütöttünk, bankot raboltunk, tüzet oltottunk stb.)

A 2B köszöni a felejthetetlen élményeket, és a lehetőséget arra, hogy sokfajta foglalkozással ismerkedhettünk meg!

Kérdyné Kata, Turai Krisztina

Publikálta: Kérdy Katalin
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium