BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Diák
Tanévnyitó a Száva utcában
2012.09.16.
Mindenben önmagadat adván példaképül a jó cselekedetekben...

Nem sokan várták, mégis elérkezett. Elérkezett, ráadásul visszavonhatatlanul és végérvényesen.

A Száva utcai Tanévnyitó Ünnepségre szeptember 3.-án, hétfőn került sor, 9:30-as kezdettel, általános és gimnáziumi tanulók számára egyaránt. Mindenki ünnepélyesen felöltözve érkezett, feszengve fekete-fehér ruhájában, hiszen elszoktunk a nyáron a kiöltözéstől.

Ebben az évben az évnyitó nem csupán egy átlagos ünnepség volt, mert magunk között tudhattunk néhány igen magas pozícióban lévő személyt, köztük Dr. Szendrei Róbertet, Tarlós István Főpolgármester Úr Főtanácsadóját.

Az ünnepség Magyarország Himnuszával vette kezdetét, iskolánk két diákjának előadásában. Ez után Diósy Anna szavalta el saját költeményét, melynek címe: Néked szólok Salvador.

Ezután következett Dr. Szendrei Róbert beszéde, melyet a Példabeszédek 9; 10-el kezdett. Az iskolák két feladatát hangsúlyozta, első: oktat és nevel, második: személyiséget alakít. Nagy nyomás nehezedik ránk, hiszen a sikeres társadalom csak szereteten épülhet fel. A Máté 22; 36-40 alapján buzdított minket Isten és felebarátaink szeretetére, mivel csak úgy lehetünk sikeresek, ha minél többen ezt teszik a társadalmunkban. Gratulált iskolánk eredményihez, és az innen kikerült sikeres fiatalokhoz. Felszólított minket arra, hogy az itt lévő pluszt, kreativitást, intuitív képességet és egymás iránti felelősséget adjuk tovább másoknak is. Végül kérte, hogy imádkozzunk a város jólétéért, és a Mindenható áldását kérte ránk és erre a tanévre.

Következő műsorszámként meghallgattuk Kazai Krisztina és Horváth Anna hegedű-előadásában Bach D-moll kettősét, melyet Pánczél Tamás kísért zongorán.

Dr. Mészáros István, a Hit Gyülekezete lelkésze is felszólalt, tanévnyitó beszédét az év mottójaként a falra is kifüggesztett Titus 2; 7-el kezdte („Mindenben önmagadat adván példaképül a jó cselekedetekben...”). A tudásnál az a fontos, hogy KI, nem csak az, hogy mit tud, emelte ki. Dánielt és Józsefet állította elénk példaképnek, akik a felemelkedést szolgálták tudásukkal. Nem az ismeret, hanem a jó cselekedetek a mérője a tudásunknak. Keresztény intézményekben, így nálunk is fontos, hogy Jézus Krisztus és a Krisztusi jellem formálása legyen a középpontban. Záróakkordként az Ároni áldással megáldott minket, és megnyitotta a 2012/2013-as tanévet.

Következett a már hagyománnyá vált ajándék átadás a nyolcadikosoktól az elsősöknek, mialatt a Schweigert trió (S. Csaba zongora, S. Patrik dob, S. Ármin trombita) zenélt.Befejezésül Szabadkai Anna és Kovács Mirtill énekelte el Jamie Grace You Lead c. számát.Írta: Turóczi Dorka

Publikálta: Diósy Anna
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium