BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Infotár
A Bornemisza Gimnázium is részt vesz az árvízi védekezésben
2013.06.07.
Az árvízhelyzetre való felkészülésben széles összefogás alakul ki, amelyben az állami szervek mellett önkéntes szervezetek is részt vesznek. Iskolánk a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata szervezésében végez árvízvédelmi tevékenységet.A Duna parti árvíz miatti védekezési munkákba eddig több mint 200 bornemiszás gimnazista kapcsolódott be. Az iskola iskolabuszait is védekezés szolgálatába állította. Tanáraik vezetésével gimnazistáink próbálnak segíteni a budapesti és Budapest környéki lakosságnak a károk elkerülésében, mérséklésében. Cikkünkben a csoportok munkáját követjük nyomon.

2013. júniuis 7. Szentendre
A Duna parti kisváros védelmébe 80 gimnazistánk kapcsolódott be péntek reggeltől. A gátépítési munkálatokat tanulóink homokzsákok töltésével segítik. 

2013. június 6. Dagály Fürdő, Budapest
A Hit Gyülekezete közel 300 aktivistája segédkezik a partfal homokzsákokkal történő megerősítésében, már majdnem 500 méter hosszú a védelmi fal. A megfeszített munkából sok bornemiszás gimnazista diák is kivette a részét.


2013. június 6. Dunabogdány
A Bonemisza Gimnázium 80 tanulója az elemekkel dacolva védi a 11-es főutat. Teherjárművek hiányában a homokzsákokat az iskolabusszal szállítják a helyszínre, és emelik a töltést, hogy megakadályozzák, hogy a víz teljesen elvágja Dunabogdányt a külvilágtól.

2013. június 6. Margitsziget
Nemrég fejezte be a homokzsákok töltését és fallá építését a Bornemisza Péter Általános Iskola és Gimnázium 160 tanulója, akik 3 busszal érkeztek a helyszínre reggel. Többen közülük csoportosan átmentek a Dagály Fürdőhöz, ahol most kritikus a helyzet. 

2013.június 5. Római part (Budapest)

A gimnázium tanulóiból álló csoport a Duna egyik legveszélyezetettebbnek számító Római parti szakaszán vett részt védőgát építésében. A munkát Túróczi Gábor tanár irányítja és felügyeli.

Hitesek a gáton - 2013.06.07. Szentendre
Hitesek a gáton - 2013.06.06. Dunabogdány
Hitesek a gáton - 2013.06.06. Margit-sziget
Publikálta: Horváth András
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium