BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Infotár
Tanulságos történet
2013.09.24.
A szélsőjobbig és vissza.
Egy nagyon érdekes beszélgetés eleje:

"Hat éven át tanultál történelmet a gimnáziumban – végig tőlem.[*] Számomra érthetetlen volt, kicsit fájdalmas, de persze érdekes is, hogy valaki, aki a tanítványom, ebben a diákkörnyezetben, mitől kezd nagy-magyarországos pólókat viselni, trianonos matricákat kitenni, az ehhez tartozó eszméket fennen hirdetni folyosón és tanteremben? Először is, mi volt a családi értékrend nálatok, beszéltetek otthon Trianonról, hasonlókról?

Nem volt téma Trianon. Az értékrend anyai ágról inkább liberális, apairól inkább konzervatív volt, de egyik sem hatott rám nagy mértékben. De leginkább mégis balliberális gondolkodással érkeztem az iskolába, és talán azzal is távoztam, ugyanakkor közben, az igazi hipster megtalálja, hogy mi van az adott közeg közvélekedésétőllegtávolabb, és ez nagyon jól sikerült nekem az AKG-ban. (Nevet)

Bosszantott a többiek gondolkodásmódja, és ezzel provokáltak?

Talán álszentséget éreztem a levegőben és ezzel szemben akartam felmutatni azt, amit nem fogad el az adott közeg. Természetesen ez nem volt teljesen tudatos, és egy idő után nyilván azonosultam vele.

Mikor kezdődött?

Talán olyan 8.-9.-ben."

Olvassátok el az egészet, nagyon is érdemes! Érdemes átgondolni. érdemes beszélgetni róla.
Publikálta: Longauer László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium