BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Infotár
"...meg is hatódtam a végén..."
2015.05.21.
2015. március 17-én a BPG hetedik-nyolcadik évfolyamából sokan egy előadást tekintettek meg Radnótiról.
Az előadás a Charis kollégiumban volt, az előadók ( Turai Júlia, Turai Barnabás, Márkus Attila, Kálmán Andrea, Balogh Jázmin, Kálmán Eszter)  az utóbbi években több alkalommal előadták műsorukat máshol is az országban.

Kíváncsiak voltunk a diákok véleményére, meglátásaira, hiszen az egész ügy abból nyeri értelmét, ha túllendül az iskolai rutinon és hatással van . A címbeli mondatot is egy kedves diáklány írta le, tanúskodva a hatásról, a szó szerinti meghatódásról. Ugyanő megjegyezte:

"..számomra felfoghatatlan, hogy ok nékül miért kellett kivégezni, megsemmisíteni sok értékes embert"

Hozzátette, hogy ő szívesen hallott volna életvidámabb Radnóti verseket is, hisz ilyenek is vannak. Ajánlotta a Himnusz a Békéről címűt.

Egy másik fiatal így számol be:

"Kellemesen csalódtam, mivel először azt hittem, csak egyszerű versek lesznek. De tévedtem. Micsoda fantasztikus versek! Teljesen beleéltem magam.. A versek között zongorával és fuvolával játszottak mindig egy csodálatos zenét. Ezen időszak alatt lehetett elgondolkozni az adott vers jelentésén. Amit szerintem mindenki kihasznált. Ekkor csak elmerengő fiatalok arcát lehetett látni a nézők között."

Egy harmadik diák összegzését teszem a végére:

"A műsor tehát elérte kitűzött célját. Sikerült rámutatnia a lényegre és mitagadás, a mondanivaló ezúttal betalált valahova mélyebbre is."

Így van. Az előadás valóban betalált és valóban sikerült túllendülni a rutinon és sikerült hatást elérni : meghatódást, de ezen túl az elgondolkozást is. Az elmerengő fiatalok látványa a siker egyértelmű bizonyítéka.
Publikálta: Longauer László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium