BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Infotár
"Mesterségünk címere"
2011.03.07.
Visszatekintő a Száva utcai általános iskolai tagozat novemberi programjára
November 16-án rendezték meg a Száva utcában a már hagyományossá vált Szülői napot, ahol szülők mutatták be hivatásukat foglalkozások keretében, „Mesterségünk címere” néven. A nap célja az volt, hogy a tanulókat minél többféle foglalkozással, szakmával megismertessék, ezáltal későbbi pályaválasztásukat megkönnyítsék – mindezt a szülők aktív közreműködésével.
A felsős diákok megtudhatták, mi a dolga egy belsőépítésznek. A meghívott tördelőszerkesztő az újságírás és készítés rejtelmeibe vezette be a gyerekeket. Ezek mellett a jogi ismeretek alapjait rakhatták le a gyerekek meghívott vendégeink segítségével, akik egy szituációs játékkal kedveskedtek, amiben Ludas Matyi perét játszhatták el diákjaink, de szigorúan jogi szempontok alakították az események kimenetelét. A lányok a gyermekgondozói szakmába pillanthattak be, míg a fiúk az önvédelmi alapismereteket sajátíthattak el.
A kisebbek megtudhatták, miért kincs a termőföld, megismerhették a fogtechnikusok feladatait, valamint zenészek tartottak hangszeres és grafikusok képes bemutatót.
Publikálta: Kántor Zsolt
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium