BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Infotár
A kompetencia mérése élesben
2011.10.04.
A hét vicce ( és igaz is).
"Nem állítanak rovásírásos helységnévtáblát Nagykőrös határában, mivel a fideszes többségű képviselő-testület elutasította az ötletet.

A táblák kihelyezéséhez Dénes Dénes jobbikos települési képviselő kérte a legutóbbi ülésen a szenátus hozzájárulását. Közölte: a székely rovásokkal feliratozott táblák elkészültek, a közútkezelőnek nincs ellenvetése kihelyezésüket illetően, már csak az önkormányzati jóváhagyás szükséges. Válaszul Körtvélyesi Attila alpolgármester átadott Dénes Dénesnek három rovással írt szavakat tartalmazó papírlapot és felkérte, hogy mutassa fel, melyikre jegyezték Nagykőrös nevét.

A képviselőnek nem sikerült kiválasztania. – Ha ön sem tudja elolvasni, akkor kinek állítjuk? Akár latinul is kiírhatnánk. Nem látom a tábla kihelyezésének célját, értelmét – jegyezte meg az alpolgármester. Ezt követően a képviselő-testület leszavazta az indítványt. Egyébként Nagykőrös a második település az országban, ahol nem engedték a helyi döntéhozók rovásírásos helységnévtáblák kihelyezését."

( forrás: baon.hu)

Ilyen egy kompetenciamérés élesben, ugye?

Publikálta: Longauer László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium