BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Infotár
A magyar "Csoki csapat" az élen
2010.11.15.
A Bornemisza Péter Általános Iskola csapata, a Chocolate Team első helyezést ért el a ThinkQuest nemzetközi versenyen a 15 évesek kategóriájában.
A nyereményük 1500 dollár értékű laptop minden csapattagnak, valamint 5000 dolláros jutalom az iskolának. Ráadásként októberben mindannyian elutazhatnak San Franciscóba, a ThinkQuest Live díjátadó gálára. A csapatról, a közös munkáról és a versenyről a Chocolate Team vezető tanárával beszélgettünk.

Nézze meg a weblapjukat!

Minden évben több mint ezer csapat indul ezen a versenyen, azonban eddig még egyetlen magyar sem ért el ilyen kiváló eredményt. A munka során a „Csoki csapat” feltérképezte a csokoládé készítés történetét, hagyományait. Példákat kerestek arra, hogyan jelent meg a csokoládé a művészetekben. Az egészségre gyakorolt hatása mellett, az elkészítési módjait is vizsgálták. Számos érdekes receptet, és még több látványos illusztrációt gyűjtöttek össze.

A ThinkQuest weblapkészítő versenyén 3-6 diákból álló csapatok indulhattak, egy tanár vezetésével, három kategóriában (7-12 évesek, 13-15 évesek és 16-19 évesek). Az indulók 12 témakörből választhattak, – úgy, mint művészetek és szórakoztatás, irodalom, földrajz, stb. – majd a saját témájukban készíteniük kellett egy honlapot április 2-áig. Az elkészült munkákat a zsűri véleményezte, majd június elsején kihirdették a nyerteseket.

A többi kategória nyerteseit megtalálja a verseny honlapján.

Forrás: sulinet.hu
Publikálta:
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium