BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Infotár
Játékgyár: a sikeres projekt
2010.11.16.
2007. januárjában iskolánk hivatalos felkérést kapott más intézményekkel együtt, hogy a Budapesti Tanítóképző Főiskola szervezésében sorra kerülő Projekt Konferencián részt vegyen.
A Bornemisza Péter Gimnázium Alapfokú Művészeti és Általános Iskola tanítójaként iskolánkból én vállaltam a konferencián való részvételt.

A Játékgyár alapötlete egy nyelvtanórához kapcsolható, amelyen a negyedik osztályos gyerekekkel a márkanevek anyagát vettük. Ezen az órán merült fel bennem, hogy hasznos lenne a tanulók számára, ha bizonyos, általuk készített tárgyakat kellene elnevezniük, mert így saját tapasztalataik alapján könnyebben megértenék a névadás fontos szempontjait.

Ebből a gondolatból kiindulva először a termék megtervezését kapták a feladatul a tanulók, amelyet leporellón kellett beadniuk a Játékgyár „vezetőségének”. Az elkészült tervekből kiválasztottuk a feltételeknek – melyekről előzőleg tájékoztattuk a gyerekeket - megfelelőt. Az asztali kukára esett a választás.Következő lépésként a reklám volt a tanulók feladata, majd a termék előállítása, és értékesítése.Olyan projektet szerettem volna a gyerekekkel elkészíteni, amely számukra kihívást jelent, életszerű, és modern. Reményeim szerint sikerült.

A projekt munkában több kolléga segítségét is kértem, mert a termék előállításának folyamatát több tananyaghoz is kötni akartam. Kb. 2 héten át ezzel foglalkoztunk technika, rajz, matematika és magyar nyelv órákon. A kivitelezésben munkájával támogatott Kiss Ilona rajztanárnő, Lóth Viktória és Laky Fatima tanítónők, akiknek ezúton is köszönöm hasznos segítségüket.

Makkai Ferenc
Publikálta: Adminisztrátor
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium