BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Felvétel
Felvételi tájékoztató a gimnázium 9. évfolyamára a 2021/22-es tanévre
2020.12.02.
A Hit Gyülekezete által fenntartott Bornemisza Péter Gimnázium felvételt hirdet a 9. évfolyamra, a 2021/2022-es tanévre. Tizenegy válaszható tagozatra jelentkezhetnek az érdeklődők: öt évfolyamos képzés nyelvi előkészítő évfolyammal; négy évfolyamos képzések emelt szintű biológia-kémia, matematika-fizika-informatika, matematika-történelem, bibliaismeret, magyar-történelem,vizuális kultúra-informatika, angol, német vagy spanyol tagozatokon. Az öt évfolyamos nyelvi előkészítő évfolyamos képzésre jelentkezők tanulmányaik második évétől a négy évfolyamos tagozatok közül választhatnak. Részletek a mellékelt tájékoztatóban.
Felvételi a Bornemisza Péter Gimnáziumba

Az intézmény a jelentkezés és felvétel feltételéül előírja a központilag szervezett középiskolai írásbeli felvételi vizsga letételét. Erre jelenkezni a vizsgát szervező iskolákban lehet, így a Bornemsiza Gimnáziumban is. A központilag egységes követelmények szerint szervezett vizsgára való jelentkezés határideje: 2020. december 4.

Jelentkezés: 2021. február 17-ig az iskola által és a központilag kiadott jelentkezési lapokon. Mivel az iskola vallási és világnézeti tekintetben elkötelezett intézményként működik, ezért mindkét jelentkezési lapot be kell nyújtani.
Az iskola által kiadott jelentkezési lapokat a gimnázium titkárságán lehet igényelni 2021. január 14-től, valamint letölthető az iskola honlapjáról. A központi jelentkezési lapot a tanuló általános iskolája adja és továbbítja hozzánk.

A felvételi vizsga időpontja:        
  • írásbeli: 2021. január 23-án 10 órától (helyszín: amelyik iskolába a felvételiző beadta a központi írásbeli vizsgára történő jelentkezését 2020. december 4-ig)
  • szóbeli és alkalmassági vizsga: 2021. március 03 – március 05. külön értesítés alapján, az iskola székhelyén (1107 Budapest, Száva utca 1.)
A részletes felvételi tájékoztató megtekinthető a csatolt dokumentumban.
Csatolt fájlok:
Publikálta: Turóczi Gábor
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium