BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Bretagne - a harmadik nap történései: Prezentációk, Le Croisic - a vad tengerpart és az Ocenárium
2016.10.08.
A francia és a magyar diákok ma reggel prezentációkat tartottak a közösen kidolgozott témákról, majd ellátogattunk Le Croisic félszigetre, ahol a vad tengerparton sétáltunk, majd az Ocenáriumban ismerkedtünk a tenger és az óceán világával. A mai napról Horváth Lili készített beszámolót, s mivel a La Mennais Gimnázium igazgatója azt kérte, hogy számukra készítsük el angol változatban is az általunk publikált szövegek fordítását, most közöljük a szöveget angol fordításban is.
Guérande-i tanulmányút 3. nap

A tegnapi naphoz hasonlóan a mai reggelt is az iskolában kezdtük. Miután mindenki megérkezett, az iskola egyik termében nekiláttunk a prezentációk előkészítésének. Ez volt az első alkalom, hogy találkozhattunk a csapattársainkkal, akikkel már hetek óta szerveztük az előadásokat. Mivel az európai osztályba járnak, elég jól beszélnek angolul. Feltűnt nekünk az előadás közben, hogy az egyik francia fiú nem francia akcentussal beszél angolul. Később kiderült, hogy egy erdélyi magyar srác volt, aki Franciaországban lakik és ő volt is nálunk 2015 tavaszán a La Mennais-s francia csoporttal.

Az előadások után Le Croisic felé vettük az irányt, ahol a vad partnak nevezett részen kellemes sétát tettünk. A parton elfogyasztottuk az előző nap, házigazdáink által gondosan becsomagolt ebédet. Végül pedig megnéztük az Óceáriumot, ahol megtekintettük a tenger és az óceán élővilágának képviselőit.

A nap zárásaként vendéglátóinkkal részt vettünk egy kisebb fogadáson, ahol a La Mennais Gimnázium igazgatója kifejezte köszönetét a vendéglátó szülőknek és a programban részt vevő tanároknak. Holnap egy újabb érdekes napnak nézünk elébe Saint-Nazaire-ben.

Horváth Lili 11.D

The third day of the trip to Guérande

We started the day at the school like yesterday. After everybody has arrived we started to make some preparation for the presentation. This was the first time when we could met with our team mates, whom we organised the presentation since a couple of weeks. They attend in the European class, so they could speak in English quite well. During the presentation we realised that there was a guy who wasn't speak with French accent like the other French students. Later they told, he is a Hungarian nationality boy from Romania who lives in France and he visited our school in 2015 with the La Mennais’s French group.

After the presentation we headed to Le Croisic, when we had a nice walk along the coast called wild coast. At the coast we ate our lunch which has been prepared the previous day by our hosts. At last we saw the oceania where we saw the creatures which represent this region and also other animals from the sea world.

At the end of the day we attended on a little party with our hosts where the Director of La Mennais High Schoo lexpressed his thanks to the host parents and teachers participating in the program. Tomorow we looking forward another interesting day in St. Nazaire.

Horváth Lili 11.D

Akkor most merüljünk el az óceán, a tenger és a fotók világában...
(Fotók Copyright Füziné Madarász Róza)
Publikálta: Füziné Madarász Róza
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium