Felvételi tájékoztató a gimnázium 9. évfolyamára a 2023/24-es tanévre

Felvételi tájékoztató a gimnázium 9. évfolyamára a 2023/24-es tanévre

A Hit Gyülekezete által fenntartott Bornemisza Péter Gimnázium felvételt hirdet a 9. évfolyamra, a 2023/2024-es tanévre. Tizenegy válaszható tagozatra jelentkezhetnek az érdeklődők: öt évfolyamos képzés nyelvi előkészítő évfolyammal; négy évfolyamos képzések emelt szintű biológia-kémia, matematika-fizika-informatika, matematika-történelem, bibliaismeret, magyar-történelem,vizuális kultúra-informatika, angol, német vagy spanyol tagozatokon. Az öt évfolyamos nyelvi előkészítő évfolyamos képzésre jelentkezők tanulmányaik második évétől a négy évfolyamos tagozatok közül választhatnak. Részletek a mellékelt tájékoztatóban.

Felvételi a Bornemisza Péter Gimnáziumba

Az intézmény a jelentkezés és felvétel feltételéül előírja a központilag szervezett középiskolai írásbeli felvételi vizsga letételét. Erre jelenkezni a vizsgát szervező iskolákban lehet, így a Bornemsiza Gimnáziumban is. A központilag egységes követelmények szerint szervezett vizsgára való jelentkezés határideje: 2022. december 2.

Jelentkezés: 2023. február 22-ig az iskola által és a központilag kiadott jelentkezési lapokon. Mivel az iskola vallási és világnézeti tekintetben elkötelezett intézményként működik, ezért mindkét jelentkezési lapot be kell nyújtani.
Az iskola által kiadott jelentkezési lapokat a gimnázium titkárságán lehet igényelni 2023. január 12-től, valamint letölthető az iskola honlapjáról. A központi jelentkezési lapot a tanuló általános iskolája adja és továbbítja hozzánk.

A felvételi vizsga időpontja:

  • írásbeli: 2023. január 21-én 10 órától (helyszín: amelyik iskolába a felvételiző beadta a központi írásbeli vizsgára történő jelentkezését 2021. december 3-ig)
  • szóbeli és alkalmassági vizsga: 2023. február 27 – március 03. külön értesítés alapján, az iskola székhelyén (1107 Budapest, Száva utca 1.)

A részletes felvételi tájékoztató a csatolmányban elérhető.

Felvételi tájékoztató
Egyesületi igazolás
Jelentkezési lap - Alapfokú angol próbanyelvvizsga
Jelentkezési lap a Bornemisza Péter Gimnázium 9. évfolyamára 2023-24. tanévre


HÍREK

On-line ebédbefizetés
Közérdekű
On-line ebédbefizetés

Ide kattintva érhetők el az internetes ebédbefizetés oldalai.

Átadták a 2022/2023. tanévtől érvényes Ökoiskola címeket
Környezetvédelem
Átadták a 2022/2023. tanévtől érvényes Ökoiskola címeket

162 iskola vehetett át Ökoiskola címet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és az Agrárminisztérium rendezvény, 2022. március 26-án.