A Bornemisza Péter Gimnázium Alapfokú Művészeti Iskola felvételi felhívása a 2023/2024-es tanévre

A Bornemisza Péter Gimnázium Alapfokú Művészeti Iskola felvételi felhívása a 2023/2024-es tanévre

Bornemisza Péter Gimnázium Alapfokú Művészeti Iskola
Tájékoztató a zeneművészeti oktatásról

Alapfokú Művészeti Iskolánkban, az Újszász utcai intézményben klasszikus zene oktatása zajlik. Az alábbi hangszeres képzésből lehet választani: furulya, klasszikus gitár, klarinét, gordonka, hegedű, ütőhangszerek, zongora. A gyerekek egy alkalmassági felvételi vizsgával kerülhetnek a képzésbe (éneklés, tapsolás). Az alkalmassági felvételin megvizsgáljuk a gyerekek hallását, ritmusérzékét, manuális alkalmasságukat. Ha nincs hely a választott hangszer képzésében, kezdeményezhetik másik hangszerre való felvételüket.

Az alapfokú művészeti oktatás képzési ideje:

2 előképző évfolyam + 6 alapfokú évfolyam + 4 továbbképző évfolyam. A teljes képzés ideje 12 év. Mind az elméleti (szolfézs), mint pedig a hangszeres tudásukról az alapfok 6. évfolyam végén művészeti alapvizsgát tesznek a gyerekek, amely feltétele a továbbképző évfolyamba való lépésnek. A továbbképző évfolyamok végén a gyerekek művészeti záróvizsgával fejezik be alapfokú zenei tanulmányaikat.

Előképző 1. és 2. évfolyamok: előkészítő jellegű oktatás az általános iskola első és második osztályos tanulói számára. Alapfokú évfolyamok: az általános iskola 3. osztályától a 8. osztályig. Továbbképző évfolyamok: a gimnázium 9-12. évfolyama. Az alapfokú művészeti iskola zenei óráin tanultakról félévi és év végi beszámolókon adnak számot a növendékek, melyekről osztályzatot kapnak, év végén pedig alapfokú művészeti iskolai bizonyítványt.

Az képzés költségei:

A művészeti oktatás jelenlegi féléves– öt hónapra értendő (szeptembertől januárig illetve februártól júniusig) – térítési díjai:

Szolfézs előképző 1, 2. (csak csoportos oktatás): 11.200.-Ft

Hangszeres képzés (csoportos és egyéni oktatás együttesen): 14.000.-Ft

A térítési díjakat sikeres felvételi esetén csekken vagy átutalással kell befizetni az iskola művészetoktatási bankszámlaszámára.

A 2023/2024-es tanévben induló képzéseink:

A leendő első osztályos gyermekek részére szolfézs kis-előképző, heti két alkalommal megtartandó 45 perces, játékos zenei képességfejlesztő csoportos foglalkozás.

Második osztályos gyermekek részére szolfézs előképző 2, heti két alkalommal megtartandó 45 perces csoportos foglalkozás, valamint heti 2x30 perces egyéni hangszeres oktatás, a fentebb felsorolt hangszeres képzések valamelyikében.

A 2023/2024-es tanévre szóló felvételi tervezett időpontja és helyszíne:

2023. április 20-án csütörtökön és április 24-én, hétfőn 16:00 – 18:00 –ig az Újszász utcai zeneiskolai épületben. Címünk: 1165 Budapest, Újszász utca 45/b. T épület, amely megközelíthető az általános iskolai főépületen keresztül. A felvételire a gyermekek két általuk választott dal eléneklésével készüljenek. Kérdés esetén a bpgamizene@bpg.hu e-mail címen várjuk a megkereséseket.

Szeretettel várjuk a jelentkezőket!

A Művészeti Iskola Tanárai

Jelentkezési lap


HÍREK

On-line ebédbefizetés
Közérdekű
On-line ebédbefizetés

Ide kattintva érhetők el az internetes ebédbefizetés oldalai.

Átadták a 2022/2023. tanévtől érvényes Ökoiskola címeket
Környezetvédelem
Átadták a 2022/2023. tanévtől érvényes Ökoiskola címeket

162 iskola vehetett át Ökoiskola címet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és az Agrárminisztérium rendezvény, 2022. március 26-án.